maanantai 21. maaliskuuta 2011

Tulevia elokuvia

Aion nyt siis listata tähän leffoja, jotka kiinnostaa minua itseään, ja osa niistä kuuluukin henkilökohtaiseen "Pakko nähdä" -listaani.

Pirates Of The Caribbean: Vierailla Vesillä
">

Tulevan kesän ehkä odotetuin toimintaseikkailu, odotettu pienellä varauksella. Tämähän on siis Pirates -sarjan neljäs osa, ja aiemmat kaksi jatko-osaa ovat jakaneet fanit kahtia: toiset pitivät ja toiset ovat olleet sitä mieltä että sarja olisi pitänyt päättää ensimmäiseen osaan kuin seinään.
Itse kuulun jakauman ensimmäiseen osaan, eli olen ollut jatko-osiin tyytyväinen. Mustan Helmen kirous aloitti koko tarinan ja olikin onnistunutta viihdettä, mutta elokuvasarjan toinen osa Kuolleen miehen kirstu tuntui ehkä jonkinlaiselta välityöltä ja tuntui ehkä hivenen tylsähköltä, kun taas Maailman laidalla oli silkkaa toimintaa, ja mielestäni tähän astisista sarjan elokuvista paras osa.
Nelososaan lähdetäänkin ihan toisenlaisista asetelmista, sillä ohjaajaksi on vaihtunut Rob Marshall, joka on itselleni ihan uusi nimi, tai en muista herran aiempia leffoja ainakaan. Ehkä olen niitä kuitenkin nähnyt. Näyttelijäkaartiinkin on saatu uutta verta vanhojen tuttujen rinnalle. Johnny Depp on edelleen legendaarinen kapteeni Jack Sparrow, Geoffrey Rush nähdään jälleen kapteeni Barbossana, ja Kevin R. McNally heiluu edelleen viinaan menevän Joshamee Gibbsin roolissa, uusina naamoina sen sijaan tavataan Penelope Cruz joka esittää Jackin vanhaa heilaa ja Ian McShane pahamaineisena kapteeni Mustapartana. Elokuva tulee siis Disney Digital 3D:nä. Voiko tätä elokuvaa siis kaiken odotuksen jälkeen jättää teatterissa näkemättä? Pakko nähdä!

Sucker Punch


Zack Snyderin tuleva elokuva. Aiemmin tämä ei itseäni niinkään kiinnostanut, mutta muutamien näkemieni trailereiden perusteella se herättikin mielenkiintoni. Ensinnäkin syynä tämän näkemiseen on se, että ohjaajana on Jack Snyder, olen tykännyt hänen leffoistaan ja todennut kaverin erittäin eteväksi ohjaajaksi, ja toisekseen elokuvan juoniasetelma on mielenkiintoinen: elokuva on siis matka nuoren mielisairaalaan vangitun tytön mielikuvitusmaailmaan, jonne hän pakenee julmaa todellisuutta. Eli taistelu vapaudesta alkaa. Trailerin perusteella elokuva näyttää varsin upealta ja siitä ei myöskään näytä toimintaa puuttuvan. Siitä en ole aivan varma, kuuluuko tämä elokuva niihin toimintaleffoihin, joiden aikana voi jättää aivonsa narikkaan ja katsoa pelkkää tykitystä, mutta epäilen vahvasti ettei kuulu.
Ohjaaja Zack Snyderin (“Watchmen”, “300”, "Legenda Suojelijoista") idean pohjalta syntyneen “Sucker Punch” -elokuvan näyttelijäkaarti koostuu nuorista tähdistä, joihin kuuluvat Emily Browning (“The Uninvited”), Abbie Cornish (“Yön kirkas tähti”), Jena Malone (“Erämaan armoille”), Vanessa Hudgens (“High School Musical” -elokuvat) ja Jamie Chung (”Sorority Row”). Muissa rooleissa nähdään Oscar Isaac (“Robin Hood”), Carla Gugino (“Watchmen”), Jon Hamm (“The Town”, tv-sarja “Mad Men”) sekä Scott Glenn (“Medusan sinetti”).
Elokuvasta ja sen näyttelijöistä löytyy informaatiota ja uutisia enemmän netistä.

Vares - Huhtikuun tytöt


Antti Reini uusii roolinsa kovana yksityisetsivä Jussi Vareksena. Aiempi elokuva "Pahan suudelma" oli mielestäni hyvä, ja tykkäsin siitä kovasti, arvio kyseisestä elokuvasta löytyy blogistani. En siis usko, että jättäisin Vares -leffaa näkemättä tälläkään kertaa teatterissa. Nämähän kuuluvat jo vähän kotimaisiin klassikoihinkin. Ensi-ilta on huhtikuun 20. päivä.

Rio


Rio on Ice Age -trilogian tekijöiden uusi 3D-animaatio, joka kertoo hieman arasta Blu -nimisestä papukaijasta joka ei osaa lentää, mutta joutuu elämänsä seikkailuun Rio De Janeirossa. Animaatioleffojen ystävänä ja Ice Age-elokuvista tykkäävänä, tämä elokuva vaikuttaa varsin hupaisalta. Tästä en ole aivan varma, menenkö teatteriin katsomaan. Mutta jos ajankohta on hyvä, ja elokuvissanäkemisen mahdollisuus tulee niin eiköhän se mennä katsomaan.

9 kommenttia:

  1. Leffojen trailerit näkyy, kun klikkaa otsikkoa, eli avaa jutun omalle sivulleen. Etusivunäkymässä ei jostain syystä ainakaan allekirjoittaneellä näy.

    VastaaPoista
  2. täältä käsin ainakin näkyy ihan etusivulla :D

    VastaaPoista
  3. Joo, täälläkin näkyy nyt. Aikaisemmin oli vissiin vain joku hämminki ettei ne näkynyt etusivunäkymässä - niiden kohdalla oli vain pelkkää valkoista. Mutta hyvä että nyt ainakin näkyvät. :)

    VastaaPoista
  4. Artza mitä meinaa kotimainen kallisiko :--D

    VastaaPoista
  5. Tiia: Se meinaa sitä, että tekstiin pääsi harmillinen painovirhe, jotta joku tarkkasilmäinen voisi siitä huomauttaa tekstin kirjoittajalle. Ei sitä aina huomaa kirjoittaessa että menee kirjaimet solmuun keskenään. No, onneksi näitä sattuu harvoin täällä. Mutta asia on korjattu. :)

    VastaaPoista
  6. Arttu vaan testas onko lukijat hereillä ; D

    VastaaPoista
  7. Tää sun blogi on kyllä tosi hyvä!
    En edes enää muistanu neljättä POTC-leffaa, mutta kiitos muistutuksesta, varmaa munki pitää se nähä, en nyt tiedä leffateatterissa mutta ainaki sitten joskus ku on ne aikasemmatkin tullu nähtyä :)

    oisko mitään ideaa, jos joskus tekisit tänne blogiin sellasen listan perusteluineen sun suosikki- ja inhokkileffoista? (tiiän, vaikeaa!) mutta mua ainakin kiinnostais! :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos Janika! :) Tokihan siinä suosikki-/inhokkileffalistassa olisi ideaa, ja sen teenkin jossain vaiheessa tässä kunhan ehdin. :)
    Saattaa mennä jonkun aikaa ennen kuin kyseinen lista valmistuu, se kun vaatii tarkempaa pohdiskelua. Ilmoittelen kyllä, kun saan valmiiksi. :)

    VastaaPoista
  9. Jep, eikä mitään kiirettä :)!

    VastaaPoista