sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Rango


Ei mikään lastenelokuva, vaan animaatio aikuisille jonka lapsetkin voivat katsoa.

Elokuvan alussa neuroottinen näyttelijälahjakas lisko (Johnny Depp), paiskaituu terraariostaan polttavalle aavikolle ja kohtaa auton alle jääneen hourailevan vyötiäisen ja hetkeä myöhemmin sattumalta lisko törmää Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa -elokuvan Raoul Duken (HUOM! jota myös kyseissä elokuvassa näytteli Johnny Depp, ja Depp ääninäyttelee Dukea myös tässä kohtauksessa) tuulilasiin. Vyötiäisen hourailuja kuunnellen lisko aloittaa seikkailuin polttavalla aavikolla samalla etsien itseään. Myöhemmin hän omaksuu itselleen nimen Rango, ja päätyy Dirt-kaupungin uudeksi sheriffiksi.

Elokuvan on ohjannut Gore Verbinski, eli sama mies joka ohjasi kolme ensimmäistä osaa Pirates Of The Caribbean -elokuviin, ja teki näissäkin yhteistyötä Johnny Deppin kanssa. Tämä on hänen uransa ensimmäinen animaatio seikkailu, vaikkakin elokuvaa katsoessa tuntuu, että Verbinski olisi tehnyt animaatioita ennestäänkin. Lahjakas mies. Samalla hän onnistuu tuomaan animaatiogenreen jotain täysin uutta ja erilaista tämän elokuvan myötä.

Elokuva on kaikinpuolin näyttävä ja yksityiskohtainen, ja elokuva tosiaan tuntuu lännen elokuvalta. Voisi luulla että elokuvantekijäryhmällä olisi aiempaa kokemusta länkkärileffojen parissa, vaikka kokemus niiden saralla on samaa luokkaa kuin animaatioidenkin parissa. Eli hyvin vähäinen. Elokuvan tarina on mielekästä seurattavaa, ja vaikka elokuva onkin komedia, se ei ole pelkkää parodiaa legendaarisista lännenelokuvista - ainoastaan muutamat kohdat ovat, kuten esimerkiksi Clint Eastwoodin "Miestä vailla nimeä" esittävä Lännen henki. Täytyy kyllä sanoa, että Clint Eastwoodin ja Lännen hengen yhdennäköisyys on huomattava.

Elokuvan tarinan selostus ja musiikki oli mielestäni hauskasti toteutettu, sillä siitä vastaa pöllöjen mariachi-orkesteri, joka putkahtaa esiin milloin mistäkin. Ääninäyttely on toimivaa, ja jo pelkästään siksi kannattaa käydä katsomassa orginaaliversio, sillä Johnny Depp, Isla Fisher, Bill Nighy ja Alfred Molina tekevät aivan upeaa työtä aksentteineen. Tunnelma pysyy katossa koko elokuvan ajan.

Suomidubbauksen voi sitten katsella kotona joskus DVD:ltä, uskon kuitenkin, että tämän elokuvan kohdalla suomidubbaus voi olla hivenen ontuvaa, sillä elokuvan alkuperäisvitsit tuskin toimivat samalla tavalla suomenkielellä. Mutta sen näkee sitten.

Enempää en elokuvasta paljasta. Se ei näin luettuna tunnu niin hyvältä mitä se oikeasti edes on. Se on nähtävä itse!

'>

5 kommenttia:

  1. haluun mennä kattomaan tän *o*

    VastaaPoista
  2. Kannattaa käydä! :) Liput oli kuusaan teatteriin vain 8€, ni ei ole paha hintakaan. Kouvolassa oli 10€ liput. Ainakin mainosten mukaan.
    Oikeesti hauska leffa :D ja alkuperäistä versiota suosittelen ehdottomasti. :)

    VastaaPoista
  3. mie kans suosittelen :) tää on jotenkin niin omaa luokkaansa :)

    VastaaPoista
  4. Joo, nerokas leffa. Toisaalta elokuvassa on semmoinen aivot narikkaan -fiilis, mutta samalla se on hyvin vakavasti otettava. :D Siinä on kaikkea! Ja animaatio on tosiaan upeaa.

    VastaaPoista
  5. Kävin kattomassa Rangon tänää ja ite en kyllä tykänny hirveästi. Olihan siinä tosi hyvä ääninäyttely ja muutenki näyttävä elokuva, mutta en varmaan siksi tykännyt, kun mitkään länkkärileffat ei oo oikeen koskaan iskeny ja tässä oli liikaa sellasta toimintaa ja ampumista, varmaan tyttönä sit kaipaan enemmä jotai muuta :D

    Siinä oon kyllä samaa mieltä, että suomenkielen dubbauksella ei kyllä toimisi varmasti yhtä hyvin ne läpät :D

    VastaaPoista