sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Independence Day: Uusi Uhka


Vuonna 1996 elokuvateattereihin saapui elokuvia ja maailmaa niiden ympärilläkin muovannut Independence Day - Maailmojen Sota, joka on Roland Emmerichin ja Dean Devlin luoma katastrofielokuva jossa ylivertaiset avaruusoliot hyökkäävät massoittain maahan, eikä jälki ole rymistelyssä kaunista. Katastrofielokuvien suosio lähti nousuun mutta Independence Daylle jatko-osaa on saatu odottaa. Emmerich ja Devlin ovat nyt teroittaneet kynänsä ja ovat luoneet viimein jatko-osan 20 vuoden jälkeen.20 vuotta on pitkä aika ja ajankuluminen näkyy hyvin myös elokuvassakin. Ihmiset ovat oppineet käyttämään muukalaisten teknologiaa ja ovat hyödyntäneet sitä maailman uudelleenrakentamiseen ja puolustamiseen. Avaruusolioiden hyökkäyksen jälkeen kansakunnat ovat yhdistyneet entistä paremmin, mutta siitä huolimatta ihmiset eivät osaa olla levollisin mielin, vaan ovat varautuneet kokemaan vielä uuden hyökkäyksen.
Eivätkä he odota sitä ihan turhaan, sillä avaruuden halki saapuu entistä suurempi, Atlantin yli ulottuva alus joka maahan saapuessaan tuhoaa monia kaupunkeja ja tunnettuja maamerkkejä. Alkuperäisen Independence Dayn henki on osattu säilyttää hyvin ja erikoistehosteet saavat katsojan haukkomaan henkeään.
Elokuva vilisee lukuisia viittauksia alkuperäiseen Independence Dayhin niin kohtauksissa, kohtausten taustoilla olevissa jutuissa kuin näyttelijäpuolellakin. Alkuperäisestä elokuvasta tuttuina sankareina ovat Jeff Goldblum, Brent Spiner ja Bill Pullman, joiden roolisuoritukset eivät jätä kylmäksi. Monet kerrat huomasi hymyilevänsä alkuperäissankareiden suorituksille valkokankaalla. Elokuvan uusista nuorista tähdistä tunnetuin on Hemsworthin veljeksistä nuorin, Liam. 
Independence Day: Uusi Uhka juonellisesti toistaa alkuperäisen elokuvan tapahtumia, mutta nyt peliin pistetään nykyajan tehosteet ja kaikki tehdään paljon isommin ja näyttävämmin. Alkuperäiseen elokuvaan verrattuna jatko-osassa on hieman vakavampi ote tapahtumiin ja suoranaisia vitsejä dialoginkin puolella on vähäisenlaisesti. Mutta onneksi alkuperäisnäyttelijöiden hupaisa ote rooleihinsa pelastaa paljon vakavissakin kohtauksissa. 
Alkuperäisleffan nähneet ja siitä pitäneet eivät välttämättä tämän leffan aikana malta pysyä penkeissään ihan paikallaan, sen verran hyvä jatko-osasta on tehty. Uusille katsojille tämä toimii yksittäisenä katastrofileffana varmasti sellaisena ok-tason pätkänä. 

Mutta jos alkuperäinen leffa kolahti, niin kehoitan suuntaamaan matkan kohti lähimpää leffateatteria kokemaan Uuden uhkan....uhan....? Independence Dayn! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti