tiistai 21. tammikuuta 2014

Uhka Oscar-gaalan yllä.

Tänään luin itseäni järkyttävän uutisen elokuvalehti Episodin nettisivuilta: Nelonen on luopunut Oscar-gaalan tv-oikeuksista, ja senpä takia koko gaala saattaa jäädä näkemättä Suomessa. Syynä oikeuksien luopumiseen on vähäinen katsojamäärä joka on aiempina vuosina ollut joitakin kymmeniä tuhansia. Ja eihän se toki paljon ole, mutta näitä muutamia kymmeniä tuhansia on gaala - ja siellä palkitut elokuvat - kuitenkin kiinnostanut, ja onhan se ollut hienoa katsella ihan suoraa lähetystä paikan päältä. 

Tänä vuonna Oscar-ehdokkaana on vielä yksi suomalainen lyhytelokuvakin, joka mielestäni olisi varsin hyvä syy näyttää tämä gaalalähetys. 

Nelonen kommentoi asiaan myös, että gaalan koostelähetyskin tulee aina myöhässä, kun kaikki tiedot gaalasta on löydettävissä netistä ja lehdistä, niin koostelähetyksessä ei ole enää mitään uutisarvoa. 
En minäkään ole joka vuosi jaksanut valvoa suoran lähetyksen alkuun, varsinkin jos on ollut seuraavana päivänä töitä. Mutta on se koostelähetys ollut silti aina kiva katsoa, ja nähdä voittajien pitämät puheet ynnä muut. Ei se ole uutisarvon takia kiinnostanut. 

Vielä ei kannata kuitenkaan menettää kaikkea toivoa, sillä televisiokanavista ainakin YLE on kiinnostunut gaalan tv-oikeuksista. Toivottavasti YLE onkii oikeudet itselleen ja gaala onnistuttaisiin näkemään myös meidänkin televisiossa! Seurataan tilannetta, että kuinka tässä vielä käy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti