keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Pelistä elokuvaksi - Sly Cooper!


Pelaakohan monikaan lukijoistani minkäänlaisia videopelejä? 

Itse niitä pelailen aina silloin tällöin ajankuluksi, ja ne ovat varsin mukavaa viihdettä. Ihan tuossa menneenä sunnuntaina muutin uuteen asuntoon, ja samalla sain itselleni uuden TV-tason, niin totta kai sinne alalokerikkoon päätyi myös vanha NES (Nintendo Entertainment System) -konsoli, ja kyllä kelpaa pelailla Super Mario -pelisarjaa ja Turtlesia sormet kipeinä pitkästä aikaa. Super Mariosta tehtiin TV-sarja vuonna 1989 ja elokuvakin vuonna 1993, jossa Bob Hoskins näytteli Mariota, ja John Leguizamo näytteli puolestaan Luigia. Pääpahis Kuningas Koopana hääri itse, jo edesmennyt, Dennis Hopper. 
Myös Turtlesit ovat kääntyneet TV-sarjoiksi, ja moniksi elokuviksi. Ensimmäistä Turtles -elokuvaa näyttää taas saavan ostettua kaupoistakin, kyseessä taitaa olla jonkin sortin juhlajulkaisu, ja se pitäis hankkia omaankin hyllyyn.

Mutta se siitä, ja palataan postauksen pääaiheeseen, joka käsittelee myös elokuvaksi kääntyvää videopelisarjaa. Sly Cooper (Euroopassa tunnetaan myös nimellä: Sly Raccoon) on PlayStation 2 (ja löytyy myös HD-versiot PS3:lle käännettyinä) konsolilla seikkaileva mestarivaras ja herrasmies. Tuo Sucker Punchin kehittämä kiitelty ja ylistetty pelisarja on saanut suuren fanikunnan, eikä ihme, sillä pelit näyttävät ja tuntuvat hyviltä vanhan ajan lastenohjelmilta, ja vihdoin tästä pelisarjasta on kehitteillä myös elokuva. Pelisarja on myös suomeksi dubattu, ja dubbaus on laadukasta työtä, joten sen parissa viihtyvät perheen pienimmätkin jos heidän annetaan videopelejä pelailla. 
Itse kuulun myös tämän pelisarjan faneihin, ja olen monesti miettinytkin, että tästä voisi saada tehtyä mainion elokuvan, tai edes TV-sarjan, onneksi muutkin ovat huomanneet tämän ja päättäneet ryhtyä tuumasta toimeen! 

Sly Cooper -animaatioelokuvan ohjaaja on Kevin Munroe, joka ohjasi vuonna 2007 ilmestyneen Turtles -animaation. Elokuva pohjautuu ilmeisimmin ihan ensimmäiseen Sly Cooper -peliin, jossa pesukarhu Sly yrittää saada rikoskumppaneidensa, virtahepo Murrayn ja kilpikonna Bentleyn, kanssa kasattua talteen sivut muinaisesta kirjasta, joka kertoo Cooperin suvun salaisuuksista. Toverusten kannoilla tulee kuitenkin pahamaineisen rikollisliigan johtaja, paha pöllö Clockwerk, joka tavoittelee samaa asiaa. Ja jotta keikka ei olisi yksinkertaisesti mikään helppo, kaikkien konnien perässä juoksee poliisiryhmän päällikkö, tarkastaja Carmelita Fox. 

Elokuvasta on julkaistu jo teaser traileri, jossa ainakin ääninäyttely kuulostaa samalta kuin peleissä. En tiedä onko ääninäyttelyn takana samat näyttelijät, vaiko lahjakkaat dubbaajat, mutta hyvältä tuo kuulostaa ja näyttääkin. Ja näköjään pelisarjan huumorikin on onnistuttu tavoittaa. Elokuvaa joutuu kuitenkin vielä odottaa, sillä ilmestyminen on laitettu vuodelle 2016.

Traileri on tässä:

P.S. On muuten varsin jännä juttu, miten peleistä tehdyt elokuvat ovat yleensä pääsääntöisesti onnistuneempia, kuin elokuvista tehdyt lisenssipelit, jotka useimmiten ovat karmeaa kuraa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti