lauantai 22. lokakuuta 2011

Tintin Seikkailut: Yksisarvisen salaisuus.

Nyt on ollut blogissa jonkun aikaa hiljaista, pahoittelen asiaa, syynä on ollut kaksikin asiaa: ensiksi se ettei ole ollut nyt varaa käydä elokuvissa ja toisekseen, ei ole tullut nähtyä elokuvia jotka olisin kokenut jutun kirjoittamisen arvoiseksi. Mutta ehkä pieni tauko on hyvästäkin. Saa vähän ladata akkuja, kunnes innostuu taas jostakin leffa-aiheesta tänne kirjoittamaan. Nyt innostuin.

Steven Spielberg on lyönyt viisaat päät yhteen Taru Sormusten Herrasta -ohjaaja Peter Jacksonin kanssa ja he ovat tehneet yhdessä - suuria Tintti-faneja kun ovat kumpainenkin - uuden Tintti animaatioelokuvan Tintin Seikkailut: Yksisarvisen Salaisuus. Itsekin Tintin seikkailuihin perehtyneenä innostuin asiasta, kun kyseessä on kunnon elokuva tästä nuoresta lehtimiehestä, jonka seikkailut ovat varsin hauskoja ja jännittäviä. Uusi elokuva on tehty isolla budjetilla ja kolmiulotteisesti, joten elokuvaelämyksestä on lupa odottaa varsin näyttävää seikkailua. Suomen teattereihin Yksisarvisen Salaisuus ankkuroituu 4. marraskuuta.
Elokuvan idea on kytenyt lähemmäs 30 vuotta, sillä vuonna 1983 Spielberg otti yhteyttä Tintin seikkailujen luojaan, belgialaispiirtäjä Hergéen, mutta valitettavasti Hergé kuoli samana vuonna, eikä kaksikko ehtinyt koskaan tavata. Toinen syy elokuvan teon venähtämiseen oli myös se, ettei Spielberg onnistunut löytämään hyvää näyttelijää Tintin rooliin.
Nyt asiat on toisin, ja tekniikan sekä etenkin liiketunnistuksen kehittymisen myötä elokuva pystyttiin toteuttamaan niin kuin Spielberg sen halusikin.
Näyttelijä rooleihin on saatu nimekkäitä tähtiä, esim. Bond-tähti Daniel Graig on merirosvo Rakham Punainen, Taru Sormusten Herrasta -elokuvissa Klonkkua esittänyt Andy Serkis nähdään Tintti-seikkailujen alkoholisoituneena, mutta niin hulvattomana Kapteeni Haddockina, Tintin rooliin on valittu nuori britti Jamie Bell, josta en sitten tiedäkään juuri mitään, mutta ehkä hänkin on oikea valinta rooliinsa.
Elokuvan tarina siis perustuu Yksisarvisen Salaisuus-sarjakuva-albumin tapahtumiin, mutta siihen on yhdistetty myös osittain Kultasaksinen Rapu -seikkailua, jossa Kapteeni Haddock ja Tintti tapaavat ensikerran.


Näillä aineksilla, elokuvalta on lupa odottaa suuria. Tämä on kyllä nähtävä teattereissa, joten eiköhän blogiin tule ihan kunnon juttukin, tämän ennakkohöpinän lisäksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti