tiistai 5. heinäkuuta 2011

Transformers: Dark Of The Moon (Kuun pimeä puoli)



Transformers elokuvasarja on edennyt jo kolmanteen osaansa, joka kantaa nimeä Dark of the Moon, eli Kuun pimeä puoli, se on myös viimeinen osa kahden aiemman elokuvan aloittamasta tarinasta. Rooleissa on tapahtunut muutosta, kun Megan Fox sai kenkää julkisuudessa antamiensa lausuntojen takia. Foxin tilalle on otettu toinen kaunotar: Rosie Huntington-Whiteley joka toimii siis pääosin mallina, mutta sai pestin tähän elokuvaan. Ehkä tästä tämän mallin elokuvaura urkenee.
Itselläni oli hieman ennakkoluuloja kyseistä näyttelijää kohtaan, mutta hyvin hän hoiti roolinsa. Eihän ensimmäisellä näyttelykerralla voi olettaakaan mitään elämää suurempaa näyttelytaitoa, mutta hyvin sopi Rosie muiden joukkoon.



Viimeisen osan juoni vie Autobottien ja Decepticonien vuosituhansista sotamyyttiä entistä syvemmälle kun mukaan tempaistaan kylmän sodan aikainen asekilpa Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen välillä. Tarinan tapahtumat lähtevät liikkeelle kun Sam (Shia LaBeouf) ja kumppanit saavat selville, että kuuhun on iskeytynyt Autobottien avaruusalus jota Yhdysvaltojen hallitus on 1960-luvulta asti tutkinut. Aluksesta löytyykin Sentinel Prime, Autobottien entinen johtaja joka on ollut unessa useita kymmeniä vuosia, samalla Sentinel on myös Optimus Primen oppi-isä, ja hänen luotetaan myös tuovan voitto lopullisesti häijyistä Decepticoneista.

Lukemissani arvosteluissa elokuvaa on lähinnä mollattu ja miltei jopa haukuttukin, ettei se tarjoa leffasarjalle mitään uutta ja on sitä samaa p***aa mitä aiemmat osatkin ovat. Itse olen yhtämieltä siitä, ettei kolmasosa tuo leffasarjaan mitään uutta, mutta ihmettelen, että miksi hyväksi todettu ja toimiva leffasarja pitäisi pilata tuomalla siihen jotain aivan uutta? Kyllä sen pitäisi riittää, että siitä on annettu yhdelle pääosatähdistä kenkää ja hankittu toinen tilalle, sekä poistettu kaksi Autobottia, eli kaksoset Skids ja Mudflap, koska niitäkin on pidetty rasistisina ja loukkaavina hahmoina, minusta taas ne olivat varsin hauskoja hersyvine heittoineen. Elokuva on varsin toimiva ja viihdyttävä, ja siinä ei ole efektejä säästelty. Mukana on myös sopivasti huumoria, sekä draamaakin. Aluksi elokuva saattaa tuntua vähän tylsältä, mutta kun se kunnolla pääsee vauhtiin, niin siinä onkin penkistä kiinni pitelemistä.
Autobottien ja Decepticonien väliset taistelut ovat hienoa seurattavaa ja 3D-ominaisuuskin toimii tässä leffassa oikein kivasti. Amerikkalaiset on nyt päässeet virallisesti yli kymmenen vuoden takaisesta järkyttävästä terrori-iskusta, sillä nyt ne uskaltaa jo elokuvissa näyttää pommitettavia sekä romahtavia pilvenpiirtäjiä. Muutamat elokuvan kohtaukset, tuovatkin vahvasti mieleen terrori-iskun aikaiset uutislähetykset.



Nautittava kokemus, ainakin tästä kaverista, joka pikkujätkänä käytti tunteja Transformers-autoroboteilla leikkimiseen.

3 kommenttia:

  1. Hii, kiva toi loppu komentti :) kyllä mie tän yritän ehtii näkemään! :D

    VastaaPoista
  2. Kiitosta, Sini. :D Kannattaa ehdottomasti käydä kattomassa. Varsinkin jos tekee mieli katsella actionrymistelyä. :) Tosiaan kun elokuva pääsi vauhtiin, niin toiminta oli mitä upeinta. Suu auki sai haukkoa henkeään ja tuijottaa aivan sanattomana, ja ainut mikä pyöri mielessä oli sana "Waaaaauuu!". :DD

    Asiasta toiseen: Mulla oli tämän kirjoituksen kanssa pienimuotoisia ongelmia, kun joku aika sitten päivitin internet explorerin internet explorer 9:iin, niin tämä blogger ei suostunut sen kanssa yhteistyöhön, kirjoituksen pystyi kyllä tallentamaan mutta ei julkaisemaan. :D Ensin ihmettelin pitkän aikaa että mikä tätä vaivaa, mutta kun kattelin noita bloggerin vinkkejä, niin toimivuuslistassa ei ollut ollenkaan tuota explorer 9:iä, kokeilin google chromella julkaista, niin kas, se toimikin.

    VastaaPoista
  3. Joo, ei kannata uuteen päivittää, vanhassa vara parempi :D

    VastaaPoista