keskiviikko 4. toukokuuta 2011

The Lion King - Leijonakuningas - Diamond Edition (2011)

Nyt vuonna 2011 voi kokea hyvinkin nostalgisia hetkiä, sillä - ainakin omasta mielestäni - yksi Disneyn ikimuistoisimmista ja parhaista elokuvista saadaan viimeinkin uusintajulkaisuna, ja tämä on toinen juhlajulkaisu, joten se kantaa lisänimeä Diamond Edition. DVD-painoksen lisäksi, siitä tulee myös Blu-ray-painos sekä ensi kertaa myös 3D-versiokin. Kyseessä on siis vuonna 1994 teattereissa nähty Leijonakuningas.



Tämä oli itselleni ihan ensimmäinen elokuva jonka kävin Kuusaan Studio 123:ssa katsomassa, ja siksi siitä onkin tullut niin henkilökohtainen ja rakas elokuva. Silloin ei vielä ollut mitään sen kaltaista kokenut, joten silloisen pikkupojan elämässä se oli suuri juttu päästä elokuvateatteriin katsomaan siskon kanssa kunnon elokuvaa. Simban isän Mufasan kuolema tuntui järkyltä, ja Scar hyenajoukkoineen oli pelottavan häijy. Mutta kuitenkaan en elokuvasta mitään pahoja unia saanut vaikka taisikin teatterissa vähän pelottaakin elokuvan hurjissa kohtauksissa.
Itse omistin tämän kyseisen leffan VHS:nä, sain sen silloin heti kun se julkaistiin, mutta sitten jossain vaiheessa VHS-laitteemme sanoi sopimuksensa irti, ja sinä aikana DVD:tkin yleistyivät ja syrjäyttivät VHS-kasetit lähes kokonaan, niin meidänkin perheessä VHS-kasetit saivat päätyä roskikseen.
Vuonna 2003 Leijonakuningas julkaistiin DVD:nä ja siitä tuli kahden levyn juhlajulkaisu. Elokuvan ääntä ja kuvaa oli digitaalisesti remasteroitu, sekä siihen lisättiin täysin uusi vaihtoehtoinen kohtaus, johon tuli uusi laulu "Aamuraportti". Jostain syystä en silloin saanut sitä itselleni hankittua, syynä taisi olla silloisen DVD-soittimen puute, joten kyseinen DVD-versio ei koskaan löytänyt tietään hyllyyni. Nykyisin sitä ei enää mistään saa, tai ei ainakaan löydy. Olen tutkinut kaikki mahdolliset kaupat ja nettikaupatkin läpi mutta Leijonakuningas -DVD:t ovat tyystin loppuneet, ja se on harmittanut monta vuotta.
Mutta kaikeksi onneksi, nyt syksyllä 2011, tuohon asiaan on tulossa muutos.

Vihdoinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti