perjantai 30. tammikuuta 2015

Big Hero 6



Oscar-gaala lähestyy taas kovaa vauhtia ja kilpailu pysteistä on alkanut. Itse en ole Oscar-gaalaan ja ehdokkaisiin vielä niin kamalasti perehtynyt, tiedän vain muutamat elokuvat jotka ovat ehdolle päätyneet. Parhaan animaatioelokuvan Oscarista kilpailee perjantaina 23.1. Suomessakin ensi-iltansa saanut Disneyn supersankarianimaatio ja seikkailukomedia Big Hero 6

Big Hero 6 -elokuva perustuu löyhästi samannimiseen, mutta melkoisen tuntemattomaksi jääneeseen Marvel -sarjakuvaan, joka kertoo viiden nuorukaisen ja yhden lempeän robotin perustamasta supersankariryhmästä. 
Elokuvan pääosassa on San Fransokyossa (San Fransiscon ja Tokion sekoitus, kuten varmasti nokkelimmat pystyvät päätellä) asuva 14-vuotias teinipoika ja tekniikkanero, Hiro Hamada. Hiro - veljensä Tadashin ja tätinsä Cassin neuvoista huolimatta - käyttää mieluusti älykkäitä lahjojaan osallistumalla rakentamansa pikkurobotin kanssa robottitaisteluihin. Tadashi vie kuitenkin Hiron tutustumaan hänen "nörttikouluunsa" ja kavereihin, jolloin Hiro saa innostuksen pyrkiä veljensä kouluun. Kun koulun ovet aukeavat, sattuu traaginen katastrofi joka muuttaa Hiron elämän. Katastrofin syitä tutkiessaan Hiro saa avukseen veljensä kehittämän Baymax-hoitorobotin ja sekalaisen poppoon: Niinpä Hiro, Fred, GoGo Tomago, Wasabi, Honey Lemon ja Baymax perustavat supersankariryhmän nimeltä Big Hero 6. Näin seikkailu ja taistelu mystistä, kabuki-naamioon pukeutunutta roistoa vastaan voi alkaa. 




Elokuva eroaa siinä mielessä muista Marvelin sarjakuviin pohjautuvista supersankarielokuvista, että tarinan päähahmoilla ei ole minkäänlaisia ylivertaisia supervoimia. Nuorilla on vain oma huippuälykkyytensä jonka avulla he pystyvät helposti käyttämään tekniikkaa ja valmistamaan itselleen erilaisia apuvälineitä. Ja kuten supersankarielokuvissa, niin tässäkin riittää näyttävää toimintaa ja mähinää joka on vielä varsin viihdyttävää katseltavaa. Elokuvan tarinan tärkein teema kuitenkin keskittyy ystävyyteen ja läheisten ihmisten ja ystävien tukeen vaikeina aikoina. Sitä puolta parhaiten esiin elokuvassa tuokin pullea, ilmalla täytettävä empaattinen robotti, Baymax, joka on luultavasti tämän vuoden parhaita supersankareita. Oikeasti! Hauska, helposti lähestyttävä, pehmeä, nerokas ja hurmaava henkilökohtainen hoitoapulainen, josta ei voi olla pitämättä. Jos joku tämän elokuvan pystyy katsomaan vakavalla naamalla, niin ihmettelen kyllä. 




Elokuvaa voi suositella kaikenikäisille, ja myös niillekin joille ei aiemmat supersankarielokuvat ole iskeneet. Ainakin suosittelen antamaan tälle elokuvalle mahdollisuuden. Teattereissa pyörii sekä alkuperäinen että suomenkielinen versio. Itse kävin jälkimmäisen katsomassa ja suomenkielinen dubbaus on jälleen laatutyötä. Hiron äänenä kuullaan Henri Piispasta, joka ei itselle ole niin tuttu, mutta hyvän työn Henri tekee. Suomenkielistä dubbausta voi parhaiten mielestäni suositella sillä, että Mikko Kouki (joka on muutenkin hyvä näyttelijä) tekee aivan mahtavan roolin Baymax-robottina! 

Tarkkasilmäiset voi yrittää kyttäillä elokuvan aikana eastereggejä. Bolt-koiran kuva näkyy ainakin yhdessä kohtaa. 

Tässä on (ainakin uskon vahvasti niin) Disneyn 53. klassikkoelokuva. Käykää katsomassa!

1 kommentti:

  1. Tämä on kyllä ihan loistava elokuva! Disney on todellakin menossa oikeaan suuntaan pitkästä aikaa, toivottavasti leffatarjonta jatkuu yhtä laadukkaana.

    Jos tahdot voit tutustua myös minun elokuva-arvosteluihini.

    VastaaPoista