sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

The Expendables (1, 2 & 3 traileri)


Elokuussa 2010 teatteriin saapui Sylvester Stallonen käsikirjoittama (käsikirjoitusta tekemässä oli myös David Callaham), ja ohjaama The Expendables -toimintaelokuva. Stallone itse näytteli myös pääosaa, ja elokuvan muissa rooleissa nähtiin iso lauma toimintaelokuvien konkareita: Jason Statham, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Mickey Rourke, Jet Li, Randy Couture sekä vähän pienemmissä rooleissa myös Bruce Willis ja Arnold Schwarzenegger (viimeisin mukana vain yhdessä kohtauksessa). 
Itse olen lapsuuteni kasvanut Sylvester Stallonen Rambo- ja Rocky -elokuvasarjojen parissa toki suuriin suosikkeihin kuului myös Stallonen Kobra -elokuva. Näiden elokuvien lisäksi tuli katseltua paljon myös Bruce Williksen Die Hard -elokuvia ja Arnold Schwarzeneggerin Terminator -elokuvia. Niin itsehän olin varsin innostunut tämmöisestä toimintaleffapaketista, jossa on kaikki kovimmat toimintatähdet samassa elokuvassa.

Elokuva kertoo Barney Rossin (Stallone) johtamasta The Expendables -palkkasoturiryhmästä johon kuuluvat Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunner Jensen (Dolph Lundgren), Toll Road (Randy Couture) ja Hale Caesar (Terry Crews). Alussa ryhmä on suorittamassa tehtävää, joka meneekin varsin mallikkaasti, paitsi että yksi ryhmäläisistä, Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), on tottelematon, ja sen seurauksena Barney irtisanoo Jensenin ryhmästä. Myöhemmin Mr. Church (Bruce Willis) antaa Barneylle tehtävätarjouksen, jonka palkkiona on viisi miljoonaa dollaria. Barney ja Lee Christmas lähtevät kohteena olevalle saarelle tiedustelureissulle ja tapaavat siellä kontaktinsa, Sandran.
Tiedustelureissu kääntyykin katastrofiksi, ja Barney ja Lee joutuvat pakenemaan paikalta ja yrittävät saada kontaktiaan hyppäämään myös kyytiin, mutta Sandra päättää jäädä saarelle. Pian Barney lähteekin ryhmänsä kanssa pelastamaan saaren tilanteen...

Elokuva sai positiivisen vastaanoton, ja pari vuotta myöhemmin seurasikin jatko-osa.




The Expendables 2 saapui teattereihin 17. elokuuta 2012. Elokuva on edelleen Stallonen käsikirjoittama ja mukana käsikirjoituksessa on ollut tällä kertaa Richard Wenk, ohjaajaksi on pestattu Simon West. Elokuva ei saanut kriitikoilta aivan yhtä hyvää suosiota kuin edeltäjänsä, mutta jos minulta kysyttäisi, niin kyllä se on yhtä hyvä! 
Näyttelijäkaarti on miltei sama kuin edellisessä osassa, mutta tällä kertaa mukaan on saatu muutama uusi toimintatähti lisämausteeksi: Jean-Claude Van Damme ja legendaarinen Chuck Norris. Myös Bruce Williksellä ja Arnold Schwarzeneggerillä on suuremmat roolit.

Elokuvan alussa Barneyn Expendables-ryhmä on komennuksessa Nepalissa, tarkoituksenaan pelastaa kiinalainen liikemies. Ryhmän uutena vahvistuksena on tarkka-ampuja Billy The Kid (Liam Hemsworth). Tehtävän aikana ryhmä törmää Barneyn vanhaan tuttuun, Trenchiin (Schwarzenegger). Kun tehtävä on suoritettu, Yin Yang (Jet Li) matkaa liikemiehen mukana kiinaan ja jättää ryhmän. 
Myöhemmin Church (Willis) antaa Barneylle uuden tehtävän: tällä kertaa Expendables -ryhmän tulee hankkia Albaniassa alas ammutusta lentokoneesta kassakaappiin kätketyn tietokoneen tiedot salaisesta plutoniumkätköstä. Mukaan tehtävään kuuluu myös tietokonespecialisti Maggie (Yu Nan). Tehtävä ei ole helppo, ja sen aikana yksi ryhmän jäsenistä kuoleekin saatuaan Jean Vilainin (Jean-Claude Van Damme) veitsen rintaansa. Jean Vilain aikoo rikastua aseisiin sopivan plutoniumin avulla, mutta saakin peräänsä kostonhimoisen The Expendables -ryhmän...


Nämä on ehkä parhaimpia toimintaleffoja mitä vähään aikaan on tehty. Näissä on kaikkea: toimintaa, erikoistehosteita, huikeita one-linereita, huumoria ja viihdettä. Eikä ne ole liian pitkiä elokuvia. Taistelu- ja toimintakohtaukset näissä menee parhaimmillaan jo taiteen puolelle. Niissä on myös raakuutta, mutta ei niin paljon kuin esim. neljännessä Rambo -elokuvassa. Ja kun kerran The Expendables 2:ssa on mukana myös Chuck Norris, niin totta kai sieltä löytyy myös muutama Chuck Norris-vitsikin! 

Suosittelen perehtymään näihin elokuviin! 

Sillä elokuussa ensi-iltaan tiensä räjäyttää:





The Expendables 3! Tässä on ehkä kovin näyttelijäkaarti ikinä. Aiemmista osista tutut: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Randy Couture, Terry Crews ja Arnold Schwarzenegger. Sekä uusina tähtinä: Harrison Ford, Wesley Snipes, Antonio Banderas, Kelsey Grammer, Kellan Lutz, Ronda Rousey, Victor Ortiz, Glen Powell, Robert Davi sekä myös Mel Gibson! 

Kolmannessa osassa Expendables -ryhmä joutuu välienselvittelyyn entisen jäsenensä Conrad Stonebanksin (Mel Gibson) kanssa. Stonebanksin tavoitteena on listiä Barney Rossin johtama The Expendables ryhmä... Elokuvasta on julkaistu traileri, ja se näyttää kyllä hyvältä: 



Ensi-ilta on 15.8.2014 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti