torstai 17. toukokuuta 2012

Dark Shadows


Tim Burtonin ohjaama vampyyrielokuva Dark Shadows pohjautuu vuosien 1966-1971 aikana esitettyyn samannimiseen tv-sarjaan, joka on jäänyt meille suomalaisille hieman tuntemattomaksi. Tim Burton kuten myös elokuvan pääroolissa nähtävä Johnny Depp ovat kyseisen tv-sarjan faneja, ja heillä oli pidemmän aikaa haave tehdä siitä elokuva. Nyt se haave viimein toteutui.


Elokuvan päähenkilö Barnabas Collins (Johnny Depp) on vuonna 1772 nuori, menestyvä liike- ja naistenmies, joka tekee elämänsä suurimman virheen, särkiessään väärän naisen sydämen, sillä Angelique Bouchard (Eva Green) ei ole kuka tahansa nainen, vaan viekas noita. Kostoksi noita muuttaa Barnabaksen vampyyriksi ja hautaa hänet elävältä. 200 vuotta myöhemmin, Barnabas sattumalta vapautuu haudastaan, ja saakin pian huomata, että maailma ympärillä on muuttunut huimasti sitten viime näkemän, sillä onhan vuosi 1972. Collins-suvun maine on vaakalaudalla, joten pian Barnabas auttaakin sukunsa jälkeläisiä maineen takaisin saamiseen.




Dark Shadows on Tim Burtonin ja Johnny Deppin kahdeksas yhteinen elokuva, eikä kaksikkoon tule pettymään tälläkään kertaa. Elokuva on tuttuun Burton-tyyliin synkkä, näyttävä, humoristinen ja viihdyttävä parituntinen kauhukomedia. Johnny Deppin roolisuoritus, väärälle vuosisadalle eksyneenä vanhanaikaisena Barnabas Collinsina on elokuvan parasta antia, mutta tilaa annetaan myös muille näyttelijöille. Helena Bonham Carterin roolista alkoholiin tukeutuvana lääkärinaisena Julia Hoffmanina pidin myös, ja Michelle Pfeiffer loistaa roolissaan Elizabeth Collins Stoddardina, eikä ilkeänä noitana oleva Eva Green jää kahden edellämainittujen naisnäyttelijöiden varjoon. 


Elokuvan humoristisuus painottuu hieman enemmän repliikkien kuin tapahtumien puolelle, mikä on varsin hyvä ratkaisu vamppyyrielokuvaa ajatellen. Elokuvassa ei siis alennuta aivan tavanomaisiin vamppyyrikliseisiin. Mukava yllätys oli myös elokuvassa esiintyvä muusikko Alice Cooper, joka kyllä sopi elokuvan musiikilliseen puoleen varsin hyvin, ja saipa Alice Cooperikin osansa elokuvan vitseistä. 




Viihdyttävä kokonaisuus, joka on hienoa jatkoa Burtonin ja Deppin yhteistyöleffoille. Jos pitää kaksikon aiemmista elokuvista, tulee pitämään tästäkin.


2 kommenttia:

  1. KIITOS OI KIITOS suuresti tästä arvostelusta, oon enemmän ku kiinnostunu tästä elokuvasta ja en malta oottaa sen näkemistä ! Oikein hyvä kuulla että nää Burtonin ja Deppin yhteistyöelokuvat ei oo huononemaan päin, tosin en kyllä olettanukkaan niin olevan. Kiitos paljon !

    VastaaPoista
  2. Kannattaa käydä katsomassa kyllä. :)

    VastaaPoista