keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Napapiirin Sankarit


Tätä elokuvaa voi kuvailla kahdella sanalla: Vuoden hauskin kotimainen.

Heti alustalähtien elokuva on varsin koominen, tarina kertoo Jannesta (Jussi Vatanen), jolta ei onnistu oikein mikään. Jannen naisystävä Inari (Pamela Tola) on esittänyt yksinkertaisen pyynnön: että Janne hankkisi heille digiboksin, jotta he voisivat illalla katsella Titanicin telkkarista.
Pian kuitenkin huomataan, että yksinkertaiselta kuulostava asia, ei tietenkään ole yksinkertainen Jannelle. Janne huomaakin olevansa lirissä, kun juo Inarin digiboksiin antamat rahat Kapun (Jasper Pääkkönen) ja Räihäsen (Timo Lavikainen) kanssa. Inarin kärsivällisyys ei tähän riitä, vaan naikkonen uhkaa avioerolla, ja Janne lupaa hankkia digiboksin aamuun mennessä. Niinpä Janne ystävineen heittäytyy seikkailuun, on hankittava rahaa bensaan ja digiboksiin, ja vielä löydettävä kodinkoneliike, joka myisi kohtuuhintaisen boksin, keskellä yötä.
Matkalla vastaan tulee monta muuttujaa tappajalesboista, poliisiratsioihin ja aina Inarin ex-poikaystävään Pikku-Mikkoon (Kari Ketonen) asti, sekä iso kourallinen monenlaista kommellusta.


Elokuvassa roolisuoritukset ovat loistavat. Sivurooleissa vilahtaa monia tuttuja näyttelijöitä, mutta pääosan esittäjä Jussi Vatanen oli ainakin minulle ihan uusi näyttelijä, hoiti kyllä hommansa täydellisesti. Mieleenpainuvin hahmo on mielestäni Jasper Pääkkösen esittämä Kapu, sanavalmis ja osittain vähän alakuloinenkin kaveri. Olen alkanut pitää Jasperin tyylistä näytellä, silloin kun joskus vielä Salkkareita tuli katsottua vuonna kivi ja sämpylä ja Jasper siinä näytteli niin ei kyllä uskonut että jätkästä kehkeytyy noinkin hyvä näyttelijä. Oli mukavaa myös pitkästä aikaa nähdä Timo Lavikainen valkokankaalla, aiemmin miehen on nähnyt mm. Perttu Lepän elokuvissa Pitkä Kuuma Kesä ja Helmiä Ja Sikoja, eikä Lavikaisen ote näyttelemiseen onneksi ole ruostunut noista leffoista. Loistava oli tälläkin kertaa. Elokuva sijoittuu lappiin ja hauskan siitä tekee myös, että näyttelijät puhuvat paikallisten murteella.


Napapiirin Sankarit on Dome Karukosken neljäs elokuva, mutta myös mielestäni herran tekemistä elokuvista paras. Tämä kannattaa käydä katsomassa, viihtyvyys ja hauskuus on taattu!

2 kommenttia:

  1. sie voisit tehdä joskus juttuu sun leffakokoelmasta :) listata tyyliin kaikki pixarit/disney leffat tai vaikka kaikki mel gibsonit :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Tuohan onki hyvä idea. :D Pitää kirjottaa kunhan saan kirjotusaikaa. :)

    VastaaPoista