torstai 16. joulukuuta 2010
Rare Exports
keskiviikko 3. marraskuuta 2010
Napapiirin Sankarit
Elokuvassa roolisuoritukset ovat loistavat. Sivurooleissa vilahtaa monia tuttuja näyttelijöitä, mutta pääosan esittäjä Jussi Vatanen oli ainakin minulle ihan uusi näyttelijä, hoiti kyllä hommansa täydellisesti. Mieleenpainuvin hahmo on mielestäni Jasper Pääkkösen esittämä Kapu, sanavalmis ja osittain vähän alakuloinenkin kaveri. Olen alkanut pitää Jasperin tyylistä näytellä, silloin kun joskus vielä Salkkareita tuli katsottua vuonna kivi ja sämpylä ja Jasper siinä näytteli niin ei kyllä uskonut että jätkästä kehkeytyy noinkin hyvä näyttelijä. Oli mukavaa myös pitkästä aikaa nähdä Timo Lavikainen valkokankaalla, aiemmin miehen on nähnyt mm. Perttu Lepän elokuvissa Pitkä Kuuma Kesä ja Helmiä Ja Sikoja, eikä Lavikaisen ote näyttelemiseen onneksi ole ruostunut noista leffoista. Loistava oli tälläkin kertaa. Elokuva sijoittuu lappiin ja hauskan siitä tekee myös, että näyttelijät puhuvat paikallisten murteella.
Napapiirin Sankarit on Dome Karukosken neljäs elokuva, mutta myös mielestäni herran tekemistä elokuvista paras. Tämä kannattaa käydä katsomassa, viihtyvyys ja hauskuus on taattu!
sunnuntai 26. syyskuuta 2010
Vampires Suck - Vampyyrien Imussa
tiistai 14. syyskuuta 2010
torstai 2. syyskuuta 2010
Toy Story 3 - Vuoden paras elokuva?
Nyt yksitoista vuotta myöhemmin elokuvasta Toy Story 2, elokuvateatterit valtaa elokuvatrilogian kolmasosa Toy Story 3. Ajankuluminen näkyy myös itse elokuvassa, lelujengi on harventunut huomattavasti, jäljellä ovat vain Woody, Jessie, Napakymppi, Buzz, Slinky, Röh, Rex, Herra ja Rouva Perunapää, sekä pienet vihreät miehet Pizzaplaneetalta. Andy on kasvanut isoksi, hän on 17-vuotias ja pian lähdössä opiskelemaan yliopistoon, myös Buster -koiralla on alkanut ikä painaa. Leluilla on huoli omasta kohtalostaan: Päätyvätkö he Andyn perheen ullakolle vai kutsuuko kaatopaikka.
Alun pienen väärinkäsityksen myötä lelut päättävät itse valita kohtalostaan ja piiloutuvat päiväkotiin lahjoitettavaan pahvilaatikkoon.
Elokuvan tarina pitää katsojan hyvin alusta asti otteessaan ja jännityksessä kuinka lelujen mahtaa lopulta käydä. Itselläni nousi hymy suupieliin kun kuuli alussa jälleen tutun laulun "On sulla ystävä". Elokuvaan mahtuu myös paljon hauskoja tilanteita joissa tosiaan saa nauraa, mieleenpainuvimmat niistä ovat Buzzin uudet asetukset, sekä erään ystävämme pienimuotoinen seikkailu tortillana. Aluksi katsoja voi luulla olevansa katsomassa aivan tavanomaista lastenleffaa mutta pian huomaakin olevansa keskellä vankilapako-elokuvaa ja huimaa selviytymistarinaa. Elokuvan loppupuolella on vähällä tulla myös tippa linssiin. Yksinkertaisesti tässä elokuvassa on aivan kaikkea: Komediaa, jännitystä, draamaa sekä seikkailua. Elokuva sopii täydellisesti kaikenikäisille!
On myös hienoa että elokuvan suomenkieliseen versioon on saatu suurinosa alkuperäisistä ääninäyttelijöistä, ja he tekevät loistavaa työtä, kuten kahdessa aiemmassakin elokuvassa. Itseasiassa Toy Story -elokuvat ovat mielestäni niitä, joissa kannattaa käydä ehdottomasti katsomassa suomeksi dubattu versio. Mainittakoon vielä, että Hayao Miyazakin Totoro -faneille elokuva on katsomisen arvoinen myös, sillä vaikka Totorolla onkin vain cameo-rooli, niin se onkin aika paljon näkyvillä elokuvan aikana.
Kaiken kaikkiaan tämä elokuva on mielestäni tämän vuoden parasta antia. Ehdottomasti kaikille näkemisen arvoinen. Ihmettelen suuresti, mikäli tällä elokuvalla ei tule olemaan yhtään Oscar-ehdokkuutta.
Toy Story 3 rikkoo ennätyksiä.
Disney/Pixarin seikkailukomedia Toy Story 3 teki uuden Disneyn animaatioelokuvien ennätyksen lipputuloissa mitattuna Suomessa. Kuluneen viikonlopun tuotot olivat 420 931 euroa. Avausviikonloppuna kokoperheen leluseikkailu houkutteli elokuvateattereihin peräti 44.035 katsojaa. Ennakot mukaan laskien Toy Story 3:n tarinasta on nauttinut 50.584 katsojaa. Kuluneena viikonloppuna Toy Story 3 rikkoi myös ensimmäisenä animaatioelokuvana elokuvateollisuuden historiassa 1 miljardin dollarin lipputuottojen rajan kansainvälisesti.
Lähde: Mesta.net
sunnuntai 8. elokuuta 2010
Tangled
lauantai 7. elokuuta 2010
Toy Story -leffat.
Tuo elokuva iskostui silloisen pikkupojan kalloon aika hyvin, itsekin kun tykkäsi valtavasti leikkiä kaikenmaailman leluilla, niitä oli kaapit ja laatikot täynnä - ja jos joku tietty lelu oli hukassa, niin sitä etsittiin kyllä kissojen ja koirien kanssa. Sitten kun tämän elokuvan näki, niin jotenkin alkoi kohdella lelujaan toisin, ei niitä ihan joka paikkaan hukannut, tosin vahinkojakin sattui. Tämä olikin ensimmäisiä elokuvia joita kävin teatterissa katsomassa, siskoni kun minua sinne aina vei, kun joku uusi animaatio teatterissa pyöri, silloin näki kaikki leffat Leijonakuninkaasta Mulaniin. Mutta ei siitä sen enempää...
Toy Story kertoo siis erään pojan leluista ja tarinan päätähti on cowboylelu Woody, joka on Andyn suosikkilelu. Andylla on kuitenkin syntymäpäivä ja hän saa lahjaksi uuden sen hetkisen mahtavimman uutuuslelun: Buzz Lightyearin. Woody ja muut lelut (Rex, Röh, Perunapää, Slinky-vieterikoira ym. kumppanit) ihmettelevät uutta tulokasta, ensinnäkin se tupsahti suoraan Woodyn paikalle, ja kaiken kukkuraksi ei usko olevansa edes lelu, vaan luulee että on oikea avaruusrangeri, jonka tehtävänä on pelastaa maapallo ilkeältä Keisari Zurgilta. Pian Woody saakin huomata, että Buzz on Andyn uusi suosikkilelu, tästä alkaakin monella kommelluksessa maustettu seikkailu. Elokuva etenee sujuvasta tapahtumasta toiseen, ja pitää myös perheen pienimmätkin katsojat varmasti lujasti otteessaan. Elokuvassa on myös mielestäni hieno opetus, että leluja pitäisi kohdella kiltisti, elokuvassa nimittäin lelut opettavat ilkeälle Sid -nimiselle pojalle, ettei leluja ole tehty leikeltäväksi palasiksi tai räjäytettäväksi. Se onkin mielestäni elokuvan parhaimpia kohtauksia. Paha saa siis palkkansa tässäkin. Ja lopussa Woodysta ja Buzzista tuleekin parhaat ystävät.
Olen aina elänyt siinä uskossa, että tuo mainio Toy Story -sarja ei saa enää jatkoa, että sarja sai onnellisen päätöksensä kakkosen lopussa ja siihen se jäisi. Mutta viimevuoden lopulla alkoi elokuvateattereissa pyöriä lyhyitä trailereita, että lelut tekevät paluun vuonna 2010. Se oli oikeastaan erittäin riemastuttava uutinen. Pixar tuo siis lelusankarinsa takaisin valkokankaalle kymmenen vuoden tauon jälkeen. Toy Story 3:n ensi-ilta on 27.8.2010 ja sitä nyt odotetaan kuin kuuta nousevaa.
Ken: Barbien poikaystävä on oikea komistus, ja hänellä on tietenkin maailman hienoimmat vaatteet!
Leffagallup, (Sinin leffablogista kopioitu)
1. Ensimmäinen elokuva, jonka muistat nähneesi elokuvateatterissa?
Se oli Leijonakuningas! Taisi olla myös ihan ensimmäinen elokuva, jonka koskaan olin nähnyt, ellen ihan väärin muista. Kävin Leijonakuninkaan katsomassa siskon kanssa (olikohan muita mukana?)
2.Katsotko elokuvia mieluiten yksin vai seurassa?
Sekä että. Mutta leffoja on kivempi katsoa kun on hyvää seuraa.
3. Mieleenpainuvin elokuvateatterikäynti?
Se oli Ice Age 3, siksi, että se oli ensimmäinen elokuva jonka kävin Iian kanssa katsomassa. Sit kävi niin, että Iiasta tuli vakioseuraa elokuviin! :D
4. Ensimmäinen 3D -elokuva kokemuksesi? Mitä pidit?
Se oli Ice Age 3 ja se oli mielenkiintoinen, jäi hyvä fiilis 3D-elokuviin. Huomasi, että elokuvat toimivat loistavasti 3D:nä. Varsinkin animaatiot.
5. Lempielokuvasi kautta aikojen?
Kautta aikojen.. Hmm.. Taitaa edelleen olla se ensimmäinen Leijonakuningas. Se muuten on harmi, että hyvään leffaan kun tekee jatko-osan niin se on sitten kehno, näin kävi myös Leijonakuninkaalle, jatko-osa ei napannut. Mutta kolmonen sitten taas pelasti leffasarjan, se kun on ensimmäinen leffa, vain Timonin ja Bumban näkökulmasta.
6. Huonoin elokuva kautta aikojen?
American Pie: Band Camp. Miksi tämä elokuva piti edes tehdä? Omistan tämän DVD:nä, kun veli sen antoi jokunen vuosi sitten, eikä tahdo sitä takaisin... (Joku puolituttu saa minulta joululahjan tänävuonna!)
7. Lempiohjaajasi?
Minulla ei ole varsinaisesti ketään lempiohjaajaa. En yleensä katso elokuvia sen perusteella että kuka sen on ohjannut. Mutta jos joku on pakko sanoa, niin sanon tähän Tim Burtonin.
8. Mainitse (1-3) suosikki naisnäyttelijääsi?
Scarlett Johansson, Jennifer Aniston, nuo nyt ainakin on ihan hyviä näyttelijöitä.
9. Mainitse (1-3) suosikki miesnäyttelijääsi?
Heath Ledger, Mel Gibson, Robert Downey Jr.
10. Huonoin miesnäyttelijä?
Chuck Norris. Tarvitseeko edes perustella?
11. Huonoin naisnäyttelijä?
Tätä en ole miettinyt. Pitäisi joskus kai miettiä..
12. Paras elokuvamusiikin säveltäjä?
Harry Gregson-Williams. Se mies osaa tehdä upeaa musiikkia!
13. Lempi animaatio elokuvasi?
Toy Story ja sen jatko-osa(t)
14. Seuraatko vuosittaista Oscar-gaalaa? Jos et, miksi?
Enpä juuri. Parina vuonna olen kyllä yrittänyt suorana niitä katsoa, mutta tuloksetta. Siinä alussa menee hermo sihen odotteluun, että se kunnolla alkaa ja kun se viimenään alkaa niin sitten on niin väsynyt ettei niiden höpötyksiin jaksa keskittyä. Yleensä sitä koostetta ei sitten muista katsoa, ainakaan minun muistillani.
15. Minkä elokuvan tulisi mielestäsi saada enemmän arvostusta?
Pink Floyd: The Wall -elokuva. Sehän on saanut arvostusta kaiketi, mutta meinaan tällä sitä, että nykynuorienkin olisi hyvä perehtyä tähän leffaan. Jos et ole nähnyt, niin suosittelen katsomaan! ;)
maanantai 26. heinäkuuta 2010
Saapasjalkakissan oma elokuva jouluna 2011.
Sitä tosin joudumme vielä odottamaan jonkun aikaa. Se nähkääs tulee vasta jouluna 2011.
Se on kuitenkin varmaa, että elokuva tulee kertomaan Saapasjalkakissan tarinan kokonaisuudessaan, ja siinä selviää myös kissan että hänen saappaidensa mysteeri.
Trailerin voi katsoa tuolta: http://www.youtube.com/watch?v=Sz1O1TgUrs4
tiistai 13. heinäkuuta 2010
Shrek ja Ikuinen onni
Tittelintuure ilkeine noitakätyreineen
torstai 17. kesäkuuta 2010
A-Team
80-luvun tv-sarjassa A-Team näytti tältä.
sunnuntai 23. toukokuuta 2010
Prince Of Persia on POP.
Elokuvassa oli panostettu juoneen, kuin myös efekteihin ja taistelukohtauksiin. Muistaakseni jostakin lehdestä luin, että Jake Gyllenhaal joutui harjoittelemaan akrobaattitemppuja ennen kuvausten alkua, ja nähtävästi se harjoittelu on tuottanut tulosta. Kaikki seinillä kiipeilyt ja katolla loikkimiset on toteutettu hienosti, ja ne on elokuvan parasta antia, huimien taistelukohtauksien jälkeen.
Taitelukohtauksissa on vilinää, vilskettä, vauhtia ja tyylikkäitä hidastuksia. Ja niitä on elokuvassa riittävästi. Katsoja ei ehdi pitkästyä oikeastaan missään vaiheessa, aina kun luulee Dastanin ja prinsessan päässeen vihulaisilta turvaan, niin johan niitä on perässä hetkessä taas useampi kourallinen. Ja elokuva on sopivan pitkäkin. Parin tunnin mittainen toimintaseikkailu joka pystyy pitämään katsojan otteessaan tiiviisti alusta loppuun.
Itse en huomannut elokuvassa näyttelijöistä mitään moitittavaa. Jake Gyllenhaal on hyvä valinta Dastanin rooliin. Gyllenhaalin aiemmat leffat eivät minuun oikeastaan ole kolahtaneet suuremmin, ne ovat kuuluneet sinne "Ihan katsottavien leffojen" -kastiin. Mutta tämä taas nosti Jaken näyttelytaitojen arvostusta minun silmissäni. Hänhän soveltuu hyvin myös toimintasankariksi! Enkä oikeastaan osaisi kuvitella ketään muuta hänen tilalleen Dastanin housuihin. Jake Gyllenhaal osaa myös tuoda elokuviin hieman tahatontakin huumoria, ilmeillään ja eleillään. Samalla tavalla kun esimerkiksi Mel Gibson. Gyllenhaalkin pystyy olemaan yhtä aikaa vakavasti otettava kuin humoristinenkin. Ainakin tässä elokuvassa se tuli mielestäni hyvin esille. Jossain arvostelussa sanottiin ettei Jake Gyllenhaal näytä Persialaiselta, tai kukaan muukaan elokuvan näyttelijöistä. Se on minusta ihan tikulla kaivamista. Ei elokuvan pidä mielestäni olla niin tarkka sentään.
sunnuntai 16. toukokuuta 2010
Ridley Scottin Robin Hood
Tänään kävin istumassa elokuvateatterissa ja katsomassa tämän uuden Robin Hood leffan, jonka on ohjannut Ridley Scott ja pääosaa esittää Russell Crowe. Nimekkäitä miehiä kumpikin elokuvapiireissä. Sama kaksikko teki yhteistyötä aiemmin ja sai aikaan upean Glariaattori -leffan, eli ei ainakaan ollut suurta pettymystä odottettavissa elokuvalta.
Nyt on jonkun aikaa tullut uusintafilmatisointeja vanhoista leffoista: hyviä esimerkkejä ovat Batman joka sai jopa kaksi uutta elokuvaversiota, ja tietysti myös tänävuonna tullut Titaanien taistelu. Kai se oli ihan luonnollista että Robin Hood iloisine veikkoineen saa myös uuden version legendastaan.
Kuten aiemmin sanoin, suurta pettymystä oli turha edes odottaa. Sinällään elokuva on mielenkiintoinen ja uusi näkökulma tämän köyhien sankarin legendaan. Elokuva sijoittuu aikaan ennen kuin Robin Hoodista tuli lainsuojaton, alussa Robin kuuluu Englannin armeijaan ja taistelee Kuningas Richard Leijonamielen rinnalla. Kuninkaan kuoleman jälkeen Robin palaa Englantiin ja saa huomata että asiat eivät ole hyvin. Ensinnäkin lipevänoloinen Prinssi Juhana nimitetään kuninkaaksi ja hetken päästä maata uhkaa sisällisota. Näyttelijävalintoihin olisi voinut panostaa ehkä hieman enemmän.
Russell Crowe hoitaa hommansa kyllä hyvin, ja tekee Robin Hoodista omanlaisensa hahmon. Mutta kenties herran ulkonäköön olisi voitu tehdä parannuksia. Crowen Robin Hood näyttää ulkoisesti ikälopulta, eikä hänen liikkeensäkään ole niin kovin ketterät kuin Robin Hoodilta voisi odottaa. Russell näyttää Robin Hoodina aika paljon Kauppaneuvos Paukun vävypojalta Raimo "Tollo" Koskivuolta, jota näytteli Eero Melasniemi. Epäilen syyksi sitä Crowen ajamatonta partaa?
Tykkäsin valtavasti munkki Tuckin hahmosta tässä leffassa, häntä oli valittu näyttelemään Mark Addy joka on mielestäni hauska näyttelijä, mutta harmikseni sain huomata, että munkki Tuckin osuus elokuvassa oli harmittavan vähäinen, loppujen lopuksi. Olisi saanut olla enemmänkin esillä!
Tässäkin elokuvassa nähtiin pahiksena Mark Strong, joka on tuttu myös Sherlock Holmes -elokuvasta. Hyvä näyttelijä hänkin, ja sopii kyllä hyvin pahiksen rooliin elokuvissa. Mutta voisi kai sitä naamaa hieman säästelläkin, ettei alkaisi ärsyttämään, kun useimmissa uusissa leffoissa on pahiksena.
Elokuva ei siis ollut suuri pettymys, mutta siinä oli pieniä pettymyksiä muutama: ensinnäkin, elokuva ei tunnu Robin Hood -elokuvalta, siinä on liian vähän sitä kaikkien tuntemaa Robin Hoodia, koko "varastaa rikkailta ja antaa köyhille" -teema oli vähän unohdettu, mutta uskon että tämä elokuva uppoaa kuin veitsi voihin niihin jotka ovat kiinnostuneet Robin Hoodista enemmänkin. Itse jäin kaipaamaan vanhaa Robbaria ja sitä legendaa, mutta olihan sitä vähän lopussa.
Toiseksi taistelukohtaukset olivat hienoja ja niitä aina odottikin, että milloin taas tapahtuu, mutta joissain kohdissa sai odottaakin vähän kauemmin. Vähän oli laitettu liikaa osittain tylsääkin höpöhöpöä väliin. Parannuskeinoja olisivat olleet mielestäni siis Crowelta parta pois, ja enemmän taistelua ja vanhaa Robin Hood legendaa kehiin. Kehoitan kyllä katsomaan, mikäli Robin Hoodin tarina kiinnostaa!
Robin Hood -leffoista on kyllä tullut monenmoista eri versiota, tämä Ridley Scottin versio kuuluu ihan kiitettävän arvosanan leffoihin. Suomalaisetkin ovat kokeilleet siipiään Robin Hood -leffojen parissa. Spede Pasanen teki komediallisen Noin 7 veljestä -leffan, joka on kyllä mainio. Spede todisti että osaa ne suomalaisetkin tehdä hauskoja elokuvia. Myös Mel Brooks parodioi Robin Hoodia elokuvallaan Robin Hood: Sankarit sukkahousuissa, katsomisen arvoinen elokuva on se, mikäli sitä ei ole koskaan nähnyt. Mutta kuitenkin mielestäni onnistunein versio on Disneyn tekemä Robin Hood -animaatio, jossa Robin hahmo oli tehty ketuksi. Nerokasta. Robinhan on legendassaan viekas ja ovela kuin kettu.
Vuonna 1993 tehty Mel Brooksin Robin Hood: Sankarit Sukkahousuissa, Robin Hoodina Cary Elwes (keskellä)
Ja vaikka vähän moitinkin Russell Crowen Robinia, niin ei se Kevin Costnerinkaan Robin silloin ollut kovin kaksinen, vai oliko?